Wat doet BSCN

BSCN maakt de internationale sanctie wet- en regelgeving hanteerbaar met advies, trainingen en up-to-date informatie. Wij bieden praktische handvatten die uw onderneming soepel door de complexe regels heen loodsen.

Advies

Wat zijn de risico’s voor mijn bedrijf en hoe ga ik daarmee om? Worden mijn producten beschouwd als dual-use goederen, voor civiel én militair gebruik? Mag mijn levering in dollars worden betaald? Wij hebben antwoorden op die vragen. Of het nu gaat over de verkoop van een product aan een bepaald land of over hoe u risico’s in het algemeen kunt minimaliseren. We zijn sterk in het analyseren van vraagstukken en komen met pragmatische oplossingen.

BSCN ondersteunt bij:

  • het bepalen van sanctierisico’s bij internationale transacties van geld en goederen, en het nemen van passende risicobeperkende maatregelen;
  • het ontwikkelen van bedrijfsbeleid over hoe om te gaan met de sanctieregelgeving;
  • de communicatie over het sanctiebeleid met zakenrelaties;
  • het ontwikkelen en implementeren van procedures en werkinstructies voor iedereen in uw onderneming die met sancties te maken kan krijgen.

Training

Een goede voorbereiding kan veel problemen voorkomen. Ken uw leveranciers en klanten, ga na of u grondstoffen, goederen, technologie of diensten met ze mag uitwisselen. En ook of u geld van ze mag ontvangen en aan ze mag betalen. Onze trainingen op maat zorgen ervoor dat uw team op dit gebied ‘in control’ is; dat het management en de medewerkers sanctierisico’s herkennen en weten hoe ze daarmee om moeten gaan als onderdeel van een commercieel besluit. Zo zorgen wij ervoor dat uw onderneming geen onnodige risico’s loopt. In trainingen werken wij met praktijksituaties, in beeld gebracht met tekeningen.

Teken het uit

Wij werken met een tekenaar die ingewikkelde processen en begrippen vertaalt in beelden. Door de hele keten van (toe)leveranciers, distributeurs, transporteurs en klanten – inclusief het betalingsverkeer – uit te tekenen, ontstaat een helder totaalplaatje. In de tekeningen wordt in één oogopslag duidelijk waar de sanctierisico’s kunnen zitten en hoe die hanteerbaar kunnen worden gemaakt.